16.1.2006 Tulosta
16.01.2006 15:02

Vaalit käytiin ilman vasemmistoliiton omaa ehdokasta, ja jälkikäteen arvioituna se oli virheratkaisu. Muiden keskisuurten ja pienten puolueiden edustajat - ja heidän kauttaan puolueet - kuitenkin "olivat olemassa" sangen kehnosta vaalituloksesta huolimatta.

Politiikassa pitää olla olemassa.

Tarja Halonen kävi vaisun vaalikampanjan, jossa pelattiin varman päälle yrittäen miellyttää kaikkia. Se ei ollut hyvä linja, mutta tulos oli kuitenkin hyvä.  Jos joku sanoo, että se oli huono, se oli sitä ainoastaan väärin viritettyihin toiveisiin nähden.

Halosen valinta siirtyi nyt toiselle kierrokselle, eikä sekään ole huono asia. Kansan edessä tarvitaan tämän verran lisää nöyryyttä. 

Mitä Niinistöön tulee, minua hieman kiusasi vaalitaistelun aikana hänen (kvasi)kansainvälisyytensä.

Hän  ei ole omilla ansioillaan Euroopan Investointipankin varapääjohtaja vaan kiintiöpaikalla, joka on määräaikainen ja jaossa Suomen, Ruotsin ja Itävallan kesken. Hän on poliittinen virkanimitys.

Toinen asia, johon haluan kiinnittää huomion, on hänen puheensa Euroopan kansanpuolueesta (EPP). Se on ylikansallinen, liittovaltiohenkinen europuolue ("The EPP is committed to a federal Europe"), jossa ei ajeta isänmaiden Euroopan asiaa vaan kapitalismia ja vierasta lainsäädäntövaltaa Suomen asioihin. Kokoomus on yksi sen lähes 70 jäsenpuolueesta ja mieluumminkin ottava kuin antava osapuoli; kokoomushan hyväksyy tämän Euroopan parlamentin europuoluetuella rahoittaman europuolueen tavoitteeksi Euroopan liittovaltion. Että sellaista isänmaallisuutta.

Suosittelen muuten vierailua - ihan huvin vuoksi - kuvagalleriassa: http://www.jonhs.net/sauliniinisto/