30.1.2006 Tulosta
30.01.2006 12:45

Äänestin vaalissa Halosta mutta säilytin option olla eri mieltä hänen kanssaan EU:n liittovaltioimisesta ja Suomen natottamisesta EU:n taistelujoukoilla.
 
EU-asioissa Tarjassa on vähän euronationalistin vikaa. Hänelle ei ole vieras se eurososialidemokraattien tavoite, että EU:sta pitää tehdä demariliitto(valtio).
 
EU:n militarisoimisessa Tarja on ollut aloitteellisesti perustamassa eurosotajoukkoja, ja hän tukee Suomen omien hyökkäysjoukkojen (eli palkkasotureista koostuvan taistelujoukko-osaston) varustamista EU:n operaatioihin. Hän on kuitenkin esittänyt Suomen mukaanlähdön perusteeksi ja kaikenlaisten hyökkäystoimien laillistamiseksi pakollista YK:n lupaa eli mandaattia, ja se poikkeaa sotahaukkojen linjasta.
 
Nato-jäsenyydenkin suhteen hän on ihan toisenlainen lukko kuin Niinistö olisi ollut.
 
Niinistön markkinoimaa "eurooppalaisempaa Natoa" ei ole eikä tule. Nato on USA:n luomus ja pysyy sellaisena. Sen johdosta Paavo Lipponen saattoi takkiaan kääntämättä ottaa kantaa Niinistöä vastaan; Lipponenhan tietää ja tunnustaa USA:n johtoaseman Natossa. Lipponen otti kannan virtuaalista Natoa (Europe) vastaan ja samalla Naton (USA) puolesta. Hänellä ei liene mitään oikean Naton (USA)-jäsenyyttä vastaan.
 
Saatoimme hyvillä mielin äänestää Tarja Halosta vallitsevissa oloissa. Se oli myös ääni YK:n puolesta Lipposen USA-linjaa vastaan.