Amerikanpuudelit Ahtisaari ja Stubb, KU 17.10.2008 PDF Tulosta Sähköposti
Kun jokunen vuosi sitten kävi niin, ettei Martti Ahtisaari saanutkaan Nobelin rauhanpalkintoa, häneltä kysyttiin radiossa klassisesti "miltä nyt tuntuu?". Vastaus oli jotensakin niin, että "kyllä minä tämän kestän mutta miten kestää sen Suomen kansa". Oli siinä kansalla kestämistä…
    
Kun maailmalla on viime vuosina ollut rauhan alitarjontaa, onnenpyörä osui nyt kohdalle ja sattumapresidentti Martti Ahtisaaresta tuli sattumanobelisti. Bingo! 
Ahtisaari on Suomessa Naton seurakunnan jäsen, sen uskon saarnaaja. Tämä Nato ei ole mikään rauhanyhdistys vaan USA:n sotaliitto. Kun meidän amerikanrauhanpuudelimme mielipide on, että Suomen pitäisi siihen liittyä, hän ajaa USA:n asiaa eikä meidän omaa turvallisuuttamme. Ahtisaari tuki USA:n äänenpainoin sen hyökkäystä Irakiin, jonne hän olisi epäilemättä halunnut myös suomalaiset, että ei olisi oltu "kummajaisia".
    
Ahtisaari katkaisi sen Suomen suuren linjan suhteessa Venäjään, jota edustivat Paasikivi, Kekkonen ja Koivisto. Heidän aikoinaan oli ylilyöntejä, jotka tekevät ymmärrettäväksi leimat "suomettumisesta, mutta tavoitteena oli turvallinen elämä synnyinmaassamme. Nyt tehdään rajuja ylilyöntejä päinvastaiseen suuntaan. Naurettavin oli Ahtisaaren "keksijä" ja Oulun fiktiotohtori Lasse Lehtinen, joka nyt keksi Venäjän haluavan sotilastukikohtia Suomesta.
   
Poliittinen eliittimme suhteessa Venäjään on kaksinaamainen. Sen osoittaa vakuuttavalla tavalla "edustava otos" suomalaisten suurlähettiläiden Venäjä-arvioista, jotka julkaistiin Helsingin Sanomissa 5.10. Ne perustuivat ulkoministeri Stubbin suurlähettiläille antamaan kirjoitustehtävään ilman että näille salaneuvoksille kerrottiin raporttien päätyvän lehteen.
   
Jos en pitäisi Alexia jyrkistä mielipide-eroista huolimatta ystävänä, olisin kannellut hänen lehteen vuodattamistaan kirjoituksista oikeuskanslerille otsikolla "eikö tällainen maamme ulkopoliittista asemaa heikentävä vuoto ole ristiriidassa lain kanssa ja siinä suhteessa lähes valtiopetoksen luokkaa". Ulkoministeri(ö) vuosi nyt tavalla, joka vahingoittaa suhteitamme vieraaseen valtioon ja heikentää Suomen mahdollisuutta toimia välittäjänä kansainvälisissä kriiseissä.
   
Vuodon hyvä puoli on se, että se paljasti ulkoasianhallinnon korkeimpien viranhaltijoiden salatun Venäjä-vastaisuuden ja riisui mystiikan kaavun näiden tavallisten poliittisten tallaajien päältä. Typerä, typerämpi, suurlähettiläs.
   
Mielenkiinnolla odotan pääministerin vastausta Markus Mustajärven vuodon johdosta tekemään eduskuntakyselyyn.
   
Kirjoittavatpa Suomen suurlähettiläät mitä puppua tahansa, maailma on siirtymässä post-USA -aikaan. Sen arvovalta romahti, kun se ajoi KAPITALismi-laivan hyperliberalistisen ideologian karille.
   
"Vapaan" kilpailun haaksirikko on seurausta taloudellisesta pankkiterrorismista, jolla markkinavoimat (kukaan ei ole syyttänyt niitä yhteyksistä Al-Quidaan) tuhosivat Wall Streetin rahan palvonnan temppelit näyttävämmin kuin toiset terroristit ajoivat niillä kulmilla kaksi lentokonetta pilvenpiirtäjien kylkeen.
   
Joka puolella KAPITALismin veren- eli rahankiertoa on tukoksia, jotka ovat tulpanneet sen sydämen.
   
USA:n valtion tehohoitolääke tulpan sulattamiseen on pankkien sosialisointi, samoin monien muiden maiden. Niin ollen ei muualla matkita sitä tapaa, jolla Suomessa hoidettiin 1990-luvun pankkikriisi vaan seurataan Ruotsin mallia. Se oli veronmaksajille paljon halvempi.
   
Suomikaan ei selviä tästä hullun rahan taudista vahingoittumatta. Suurimmat tappiot kirjataan työeläkerahastoissa.
   
Niissä oli vuoden puolivälissä sijoitettavana 119 miljardia euroa, mikä on tosi paljon yhteistä rahaa. Eniten oli sijoitettu (pörssi)osakkeisiin (42,6 %), joiden arvo on maailmalla romahtanut. Suurin osa eläkerahoista on sijoitettu ulkomaille. Vielä vuonna 2000 kotimaisten sijoitusten osuus oli 59 %, nyt enää 33 %.
   
Keinottelu eläkerahoillamme USA:n pörsseissä on ollut tietoinen strategia, jota työeläkeyritysten hallintoon osallistuvat ay-pamput eivät ole kyseenalaistaneet. Miksi eivät?

Analyysini hullun rahan taudin syistä kotisivullani: http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&task=view&id=599&Itemid=31