Vasemmistoliiton eurolinjavajeesta, KU 19.12.2008 PDF Tulosta Sähköposti

Joulurauhaa - ja sitten töihin

Demokratia on sananmukaisesti kansan (= demos) valtaa (= kratos). Ei ole kansanvaltaa ilman demokratiaa, mutta ei ole myöskään demokratiaa ilman kansaa. EU:ssa ei ole kansaa, joka käyttäisi kansanvaltaa, eikä niin ollen demokratiaa.
 
Suorinta demokratiaa ovat kansanäänestykset, ja siksi niitä pelätään.

Irlantilaiset ovat eläneet vuosisatojen ajan suuren naapurin ikeen alla. Kansa on EU-myönteinen, sillä se kokee saavuttaneensa EU:n kautta turvan englantilaisia vastaan ja oikeuden käyttää kansanvaltaa itsenäisesti.
 
EU-myönteisyydestään huolimatta irlantilaiset äänestivät EI Lissabonin sopimukselle, joka on EU:n uusi perustuslaki. Se on jäsenmaiden perustuslakeja ylempi niin kuin kaikki EU-lait ovat ylempiä kuin kansalliset lait. Jos ovat vastakkain EU:n laki ja oma lakimme, EU:n laki voittaa, ja Suomen virkamiesten on pantava toimeen EU:n tahto.
 
Perustuslailla EU:ta liittovaltioidaan eli lisätään niiden lakien määrää, jotka ovat ylempiä kuin omamme. EU:ta myös militarisoidaan, mikä ei suomalaisille kelpaa, vaikka hänen pyhyytensä M.Ahtisaari on ottanut itselleen Naton mannekiinin roolin. Irlantilaiset eivät usko, että Nato on rauhanyhdistys eikä (öljy)sotaliitto, ja he äänestivät sekä EU:n liittovaltioimista että sen natottamista vastaan.
 
EU:n poliittisen eliitin eli eurokratian mielestä kansa äänesti väärin, ja jos kansa äänestää väärin, se ei ole eliitin mielestä demokratiaa. Heille demokratiaa on vain se, että kansa äänestää oikein.
 
Niinpä EU panee Irlannin äänestämään EU:n perustuslaista uudelleen niin monta kertaa, että kansa oppii äänestämään oikein. Toivottavasti siihen tarvitaan useampi kerta, sillä äänestämällä eliitin mielestä väärin irlantilaiset äänestävät oikein oman ja kaikkien muidenkin kansojen kansanvallan eli demokratian puolesta.
 
Minulle on ollut täysin käsittämätön asia se, että Vasemmistoliitto ei ole ollut mitään mieltä EU:n perustuslaista. Tulee senkin perusteella mieleen, että puolueella on identiteettivaje eli itsetuntemuksen puute ja että puoleen sisällöstä ei haluta keskustella. Martti Korhosen "sanoma" vaalien alla ei mennyt perille, kun sitä ei ollut.
 
Kapitalismi-kriittinen puolue ei osaa hyödyntää edes tätä järjestelmän syvää kriisiä edes sillä periaatteella, että "mitä me olemme aina sanoneet". Se johtuu siitä, ettei viime vuosina ole sanottu, että on vain reagoitu muiden sanomisiin. Puhutaan punavihreydestä ilman sitä punaisuutta, jossa kyseenalaistettaisiin vihreiden puuhastelu kapitalismin vihertämiseksi ja sen viherpesuksi.
 
Herätkää, toverit, meillä on 80 vuoteen syvin kapitalismin kriisi päällä ja täällä!
 
Seuraavan kerran "sanoma" ei mene perille eurovaaleissa.
 
Olen ollut ehdokkaana kolmissa eurovaaleissa ja saanut niissä puolet tai lähes puolet puolueen äänistä. Vaalien jälkeen olen aina kokenut, että puoluetoimisto (ja sitä lähellä oleva ay-klikki?) ovat halunneet eristää äänestäjieni kriittisen mielipiteen kapitalismin nykyisen eurooppalaisen olomuodon eli EU:n liittovaltioimisesta ja militarisoimisesta puolueen ulkopuolelle, europarlamenttiin. Etujoukko, joka ei ole puolue-elin, välttelee keskustelua omasta vähemmistölinjauksestaan.
 
Itsetuntemuksen lisäämiseksi olen ehdotellut puoluehallitukselle yhteydenpitoa muiden EU:n vasemmistopuolueiden perustamaan europuolueeseen "Eurooppalainen vasemmisto" (European Left). Turhaan. Etujoukko ei halua jakaa eurooppalaista identiteettiä ei-sosialidemokraattisten vasemmistopuolueiden kanssa, ja puoluevaltuustossakin esiteltiin vain vihreiden europarlamenttiryhmän toimintaa...
 
Jotta puolue ei tyydyttäisi vain vaalitappioihin tottuneiden vasemmistomasokistien tarpeita, ehdotan, että eurovaaleja varten tuotetaan sanoma, joka heijastelee puolueen mahdollisten äänestäjien kantoja nykyisen "sitä sun tätä mutta ei oikein sitä eikä tätä"-politiikan sijalle. Olen mukana, jos apu kelpaa (tähän saakka ei ole kelvannut).
 
Puolueen uudistaminen on aloitettava sen sisältä. Toki ulkokuvassakin on paljon korjattavaa, mutta se on toisarvoista, jos sisus on raaka tai mätä. Hedelmän maun määrittää sen sisus eikä kuori.