23.05.2012 Tulosta
23.05.2012 19:56

Uuden Suomen blogeissa on käynnissä kansallinen eutanasia-keskustelu. Tässä linkki minun blogiini: http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106402-soinin-ja-r%C3%A4s%C3%A4sen-hirvitt%C3%A4v%C3%A4-julmuus

 

Päivi Räsäsellä on siellä oma bloginsa. Hänelle vastasin seuraavalla tavalla:

 

”Minä asetan kyseenalaiseksi sinun ammattitaitosi lääkärinä, jos sinä sanot, että kaikille ihmisille on tarjolla riittävän tehokas kivuntorjunta. Ei ole. Kuolevan syöpäpotilaan tai toisista ongelmista kärsivän ALS-potilaan keho on niin monimutkainen kokonaisuus, että joidenkin ihmisten kärsimyksiä ei voida hoitaa siedettävälle tasolle nykylääketieteen menetelmin. Minä olen sen oppinut käytännössä, vaikka olen ekonomi, mutta jos noin väität, sinä et ole lukenut läksyjäsi lääkärinä.

 

Kiinnitän huomion sedaatiokantaasi. Sinä hyväksyt sedaation mutta et eutanasiaa (= hyvä kuolema). Sanaa tuntemattomille kerrottakoon, että siinä lääkäri antaa potilaalle nukutuspiikin, josta tämä ei enää koskaan herää. Oletko lääkärinä valmis antamaan sedaatiopiikin? Että olet? Hyvä niin, mutta missä muussa mielessä se eroaa eutanasiapiikistä kuin että se ei ole potilaan oma tahto? Eutanasia (=hyvä kuolema) on kuolevan ja suunnattomista kivuista kärsivän kanssaihmisen oma tahto.

 

Kun sanot lääkärinä puolustavasi voimassa olevaa lakia eutanasiaa vastaan, kai sitten puolustat myös aborttilakia. Kai olet valmis tekemään abortin? Ai, että et ole? Minusta ketään lääkäriä ei voi velvoittaa toimimaan omaatuntoaan vastaan. Mutta niin sitä lääkärit, sinäkin kai jos olisit virassa, pistäisit sedaatiopiikin, josta seuraa kuolema, vaikka et aborttia suostuisikaan tekemään. Joku lääkäri suostuu.

 

Televisiossa sanoit, että 80 % lääkärikunnasta vastustaa hyvää kuolemaa (=eutanasiaa). How come! Voisitko kertoa lähteesi niin palaamme asiaan.”

 

Ihmettelen suuresti, että yhdelläkään vasemmistoliiton poliitikolla ei ole ollut mielipidettä tähän asiaan. Missähän se vasemmisto oikein luuraa, mitä tahtoo ja mitä tekee?